Nachytávka - Zamrznutá plocha

06.03.2016 20:39

Touto naprosto dokonalou nachytávkou dostanete každého, kdo alespoň jednou denně používá počítač. Jedná se o velmi lehký a jednoduchý vtípek na nachystání a velmi účinný v tom, že vaše oběť bude chtít svůj počítač rozmlátit :-)

Nachytávku připravíte následovně. Zapněte počítač své oběti a počkejte, až se vám objeví plocha windows. Poté je třeba odjet s kurzorem myši tak, aby nebyl vidět (nejlépe doprava). A teď už jen zmáčkněte klávesu PrtSc. Klávesa bývá umístěna nahoře na klávesnici nad šipkami. Jakmile se klávesa zmáčkla, vyfotilo se vše, co je na monitoru – tedy plocha windows. Teď otevřete program malování a stiskněte klávesovou zkratku Ctrl+V. Vyfocená plocha se vám vloží do programu a vy ji uložíte třeba do obrázků (nesmíte na plochu).

Nyní vytvořte novou složku (nesmí být na ploše – vytvořte ji třeba v dokumentech) a do této složky přesuňte všechny ikony z plochy. Jakmile máte prázdnou plochu, nastavte na pozadí plochy ten obrázek, co jste uložili (klikněte pravým tlačítkem myši na plochu – přizpůsobit – pozadí plochy). Nyní vidíte stejnou plochu, jako když jste zapnuli počítač, ale na žádnou ikonu nelze kliknout :-)

Teď už jen vypněte počítač a těšte se na to, až jej bude chtít vaše oběť použít.

Vaše oběť prostě přijde k počítači a zapne jej. Objeví se plocha windows, ale na žádnou ikonu nebude možné kliknout. Tohle poměrně rychle vyvede z míry i pořádné kliďase a vy máte o zábavu postaráno! Přejeme hodně štěstí a dobrou zábavu.

Diskusní téma: Nachytávka - Zamrznutá plocha

Ikony

Maca | 01.04.2016

Nepresouvejte ikony, stačí dát právě tlačítko myši > zobrazit > ikony

Přidat nový příspěvek